De Groene Amsterdammer

Exclusief

De Groene Amsterdammer jaargang 2014 nummer 17

Pamflet: Minder hippe onzinstudies, graag

Leuke studies met een & erin

door Ewald Engelen

beeld Milo

Mbo, hbo en wo moeten iets minder horig zijn aan de arbeidsmarkt. En iets meer algemene vorming zou zo gek nog niet zijn. door Ewald Engelen beeld Milo Leuke studies met een & erinMbo, hbo en wo bieden tezamen maar liefst vijfhonderd studies aan, waaronder talloze die toegang bieden tot slechts één gespecialiseerd beroep. Iets minder horigheid aan de arbeidsmarkt en iets meer algemene vorming zou zo gek nog niet zijn.

Lezen

Iedereen

Vlag_z-afrika

Zuid-Afrikanen slagen met een 3

door Fred de Vries

Johannesburg – Cijfers zijn bedrieglijk. In januari dit jaar juichte de Zuid-Afrikaanse minister van Onderwijs dat maar liefst 78,2 procent van de eindexamenkandidaten was geslaagd, een nieuw record. Bovendien, voegde minister Angie Motshekga toe, was het percentage scholieren dat voor het altijd zo problematische vak wiskunde was geslaagd eveneens hoger dan ooit.

Lezen

Muziek

Blaudzun

Voldoende bombast

door Leon Verdonschot


Hij is de man in black van de Nederpop. De man bovendien die fysiek valt samen te vatten door het brilmontuur op zijn neus. De brillen van Johannes Sigmond, alias Blaudzun, zijn vierkant, zwaar en zwart. Hij brak snel (na zijn tweede album) en effectief door; in het televisieprogramma De wereld draait door zong hij een cover van Tears for Fears’ jaren-tachtighit Shout.

Lezen

Wachtwoord toesturen Problemen met inloggen?