De Groene Amsterdammer

Exclusief

De Groene Amsterdammer jaargang 2014 nummer 40

Ontheemd in Tokio

door Joost de Vries

Na de nederlaag van Japan in 1945 mocht ook Nederland een rol spelen in het berechten van Japanse oorlogsmisdadigers. De ingewikkelde situatie waarin rechter Bert Röling terechtkwam inspireerde twee auteurs. Na de nederlaag van Japan in 1945 mocht ook Nederland een rol spelen in het berechten van Japanse oorlogsmisdadigers. De ingewikkelde situatie waarin rechter Bert Röling terechtkwam inspireerde twee auteurs. 

Lezen

Iedereen

Hofland500

School voor jihadisten

door H.J.A. Hofland

Het ontstaan en de snelle uitbreiding van Islamitische Staat, de barbaarsheid waarmee deze organisatie tot de schrik van de wereld is geworden, de aantrekkingskracht die dit op jonge jihadisten uitoefent, de diepe crisis in de internationale gemeenschap die van dit alles het gevolg is – deze hele ellende is tenslotte veroorzaakt door het politieke en morele failliet van de Arabische moslimcultuur.

Lezen

Vlag_mexico

In Mexico staat niet iedereen droog

door Cees Zoon

Mexico-Stad - De Mexicaanse staat Sonora is getroffen door een grote milieuramp doordat miljoenen liters giftig afvalwater van een mijn in twee rivieren zijn beland. De ramp maakt het waterprobleem van de boeren in het toch al door chronische droogte geteisterde noorden van het land nog nijpender. 

Lezen

40-groene_commentaar_lange-arm22

Asscher bestrijdt het monster uit Ankara

door Irene van der Linde

Afgelopen week stuurde minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eindelijk het langverwachte rapport Turkse islam, over de invloed van Turkse religieuze stromingen en organisaties in Nederland, aan de Tweede Kamer. Hij is niet tevreden. De zorgen die hij had over het ontbreken van transparantie bij deze Turkse bewegingen zijn niet weggenomen. Hij vindt dat ‘onacceptabel’.

Lezen

Wachtwoord toesturen Problemen met inloggen?