26 mei
18:30

Cinema Literair Online presenteert: A Single Man

Gesprek en film / Live uitzending

Cinema Literair Online, een spin-off van het bekende live film- en boekenprogramma van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, brengt in samenwerking met De Groene Amsterdammer prachtige romans en onvergetelijke boekverfilmingen tot in de huiskamers.

Het nieuwe avondvullende programma is volledig online ‘bij te wonen’. We starten met onze vertrouwde talkshow opgenomen in een nieuwe studio in de Theaterzaal van de OBA Oosterdok: presentator en filmcriticus Gawie Keyser in gesprek met een speciale gast uit de wereld van film en literatuur over het betreffende boek en de verfilming.

Daarna kun je thuis online kijken naar de film van de avond, gevolgd door een gezellig napraten op een ‘digitale borrel’ op de Facebook-pagina van Cinema Literair.

In deze online editie van Cinema Literair staat de verfilming van A Single Man van Tom Ford, naar het boek van Christopher Isherwood, centraal. Gawie Keyser en columnist Stephan Sanders zetten boek en film in de spotlight. Zij kijken tijdens het inleidende gesprek vanuit diverse, vaak verrassende invalshoeken naar het boek op het witte doek.

Live kijken op 26 mei 2020