20 oktober
20:30

Livecast #3 She Said

Live uitzending / Online

Xandra Schutte in gesprek met She Said-eindredacteur Rebecca Corbett over verhalende technieken in onderzoeksjournalistiek.

“Mensen zeggen dat twee vrouwen het Weinstein verhaal hebben onthuld, maar eigenlijk zijn het er drie,” schrijven Megan Twohey en Jodi Kantor in She Said. In dit boek reconstrueren de twee New York Times-verslaggevers het meeslepende onderzoek naar Harvey Weinstein, dat in 2017 de #MeToo-beweging opruide en een Pullitzer Prijs won. De derde persoon waar ze op doelen is Rebecca Corbett, hun eindredacteur bij de Amerikaanse krant. Corbett heeft de twee verslaggevers begeleid vanaf het begin van het onderzoeksproces.

In deze livecast gaan we in gesprek met Rebecca Corbett en Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer over verhalende technieken in onderzoeksjournalistiek. Hoe begeleid je onderzoeksjournalisten het beste in hun verhaal? Hoe waak je ervoor dat het stuk niet een opsomming van feiten wordt, maar een spannend verhaal met een opbouw, climax en einde? Welke narratieve technieken werken in deze onderzoeksverhalen, die zo zorgvuldig en tegelijkertijd helder en begrijpelijk geschreven moeten zijn?

Kijk de live uitzending via Pakhuis de Zwijger