28 oktober
20:30

De Groene Live #26: Strijd om de ziel van Amerika

LIVE-uitzending (online) / 28 oktober om 20:30 / Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Gesprek aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen met onder andere Casper Thomas, Rutger van der Hoeven, Jamila Aanzi en Madeleijn van den Nieuwenhuizen.

Zelden stond er zoveel op het spel bij een race om het Witte Huis. Amerika kiest op 3 november niet alleen tussen Trump of Biden, maar ook over de democratie zelf.

De afgelopen vier jaar brak president Trump de ene norm na de andere. Ondertussen schaarde de Republikeinse partij zich trouw achter hem en verhardde de vijandschap met de Democraten. De Amerikanen beslissen of ze doorgaan op deze weg of een nieuwe koers zullen varen – het is een keuze die gaat over fundamentele vraagstukken die de hele wereld aangaan: houdt de goede relatie met Europa stand? Doen de VS mee aan de aanpak van klimaatverandering? Amerika beweegt richting een kruispunt onder extreme spanning, veroorzaakt door een uit de hand gelopen coronapandemie, demonstraties en geweld op straat en twee kampen die elkaar zien als ‘de ondergang’ van Amerika.

Sprekers:

  • Jamila Aanzi is zelfstandig adviseur, trainer en spreker
  • Casper Thomas is redacteur bij De Groene Amsterdammer en werkt vanuit zijn huidige standplaats Washington DC
  • Madeleijn van den Nieuwenhuizen is rechtshistoricus en mediacriticus; ze is beheerder van het mediakritische instagramaccount @Zeikschrift en werkt als Fulbright PhD-kandidaat aan de City University of New York
  • Rutger van der Hoeven is buitenlandredacteur van De Groene Amsterdammer

LIVE-UITZENDING

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma’s uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar.

Aanmelden