24 april
17:00

Groene-dag Movies that Matter Festival

filmfestival / Online

Op zaterdag 24 april is er een online Groene-dag met twee films die zijn geselecteerd door onze redactie, gevolgd door een gesprek met de filmmakers. Onze lezers kunnen kaarten met korting bestellen voor deze twee documenaires.

Groene-dag Movies that Matter Festival

Coded Bias, Shalini Kantayya: 17.00-18.30, daarna een gesprek van een half uur onder leiding van Groene-redacteur Coen van de Ven

► Codes Bias

Tijdens haar onderzoek naar de vooringenomenheid van algoritmen doet MIT Media Lab-onderzoeker Joy Buolamwini’s de verrassende ontdekking dat gezichtsherkenning een donkere huiskleur niet nauwkeurig kan zien en vastleggen, en dat heeft verregaande gevolgen.

**Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam: 20.00- 21.20, daarna een gesprek van een half uur onder leiding van hoofdredacteur Xandra Schutte*

► Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam

De Turks-Duitse advocate, feminist en imam Seyran Ates betaalt voor haar strijd voor modernisering van de islam een hoge prijs. Ze kreeg twee fatwa’s, drie kogels in haar nek, honderden doodsbedreigingen en leeft onder politiebescherming. Maar er is ook hoop; in haar moskee in Berlijn is er geen gendersegregatie en bidt iedereen samen.

Verzilver je kortingscode
Zo bestel je jouw kortingscode: Klik op ‘bestel tickets’ bij de gewenste film. Je moet inloggen om je actiecode in te kunnen voeren. In de winkelwagen zie je de optie ‘Wil je een actiecode invoeren?’. Klik op de link, voer de code in en klik op ‘invoeren’.
Kortingscode
DG#MtMF21

Aanmelden