17 september
20:00

Wat kan het feminisme leren van literaire klassiekers?

Debat / TivoliVredenburg, Utrecht

Hoe ziet het feminisme er anno 2019 uit? Wat is de betekenis van #MeToo? Op 17 september organiseert De Groene een debat in TivoliVredenburg over het nieuwe feminisme en literatuur.

Aanleiding voor het debat is de publicatie van De nieuwe feministische leeslijst (2019, Das Mag) onder redactie van Marja Pruis, schrijfster en literair redacteur bij De Groene Amsterdammer. Het is gebaseerd op de 10-delige Groene-serie over feministische klassiekers.

Tijjdens de avond zullen er optredens plaatsvinden van onder meer Marja Pruis, Basje Boer (schrijfster/journalist), Saskia Pieterse (onderzoeker aan de Universiteit Utrecht), Marian Donner (schrijfster/journalist) en Margreet Fogteloo (redacteur bij De Groene). Zij vertellen over ‘hun’ literaire klassieker die van blijvende invloed is op het feminisme.

De optredens worden gevolgd door een discussie onder leiding van De Groene-hoofdredacteur Xandra Schutte. Zij gaat in gesprek met Marja Pruis, Marischka Verbeek (eigenaar feministische boekhandel Savannah Bay) en Barnita Bagchi (universitair docent Universiteit Utrecht).

Aanmelden