24 september
19:00

Cinema Literair: The English Patient

Film en debat / OBA Oosterdok (centrale)

Cinema Literair is de talkshow over films & boeken in OBA Oosterdok. In deze editie staat de verfilming centraal van The English Patient van Anthony Minghella.

Tijdens de start van het nieuwe culturele seizoen trapt Cinema Literair af met een avond rond de veelvuldig bekroonde, epische film The English Patient uit 1996 van Anthony Minghella. De film is gebaseerd op de roman van de Canadese schrijver Michael Ondaatje.

Voorafgaande aan de vertoning van de film - in HD op het grote doek van het OBA Theater - gaat Gawie Keyser deze keer in gesprek met speciale gast Xandra Schutte, literair criticus en hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.

Wat maakt dit verhaal - over een verminkte man die zijn tragische liefdesverhaal in een verlaten villa in Noord-Italië in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog vertelt aan een verpleegster - zo blijvend geliefd bij zowel boekenlezers als filmkijkers? Waaraan heeft de film zijn maar liefst negen Oscars te danken? En hoe kon het boek zowel de Man Booker-prijs in 1992 winnen als de Golden Man Booker in 2018, toegekend aan de beste Man Booker-prijswinnaars van de afgelopen vijftig jaar? Al met al ingrediënten voor een onvergetelijke avond Cinema Literair.

Met medewerking van Java Bookshop.

Na afloop is de bar in de theaterfoyer geopend voor een drankje en om na te praten.

LET OP: vervroegde aanvangstijd i.v.m lengte van de film!

Aanmelden