Mijn Oranjegevoel is ook mijn hobby. In het weekend stroop ik het hele land af op zoek naar mooie oranjespulletjes. Bejaardentehuizen liggen vaak vol met oude medailles en zeldzaam porselein dat je voor een habhekrats kunt krijgen. Dat verkoop ik weer aan een groepje Oranje-verzamelaars.
Dat is een leuk wereldje: van die sjieke seniorendames die helemaal lijp zijn van het koningshuis, bulken van het geld en elkaar de ogen willen uitsteken met hun verzamelingen. Daar mag ik graag een beetje in stoken. Zo had ik in een antiekwinkel een prachtige rood-wit-blauwe theepot gevonden. Heel oud en helemaal niet duur. Die laat je dan zo hier en daar eens zien, zodat het kwijl lekker gaat lopen. Toen heb ik laten weten dat ik hem bij opbod ging verkopen. Nou, ze werden knettergek. Die pot is uiteindelijk verkocht voor meer dan duizend gulden.
De laatste tijd is ons koningshuis wel wat saai geworden. ledereen wacht op de verloving van Willem Alexander, die op 27 april al dertig wordt. Terwijl de prinsen en prinsessen traditioneel voor hun dertigste in het huwelijksbootje stappen. Dat Alex nu staatsinrichtingleert, betekent in ieder geval dat er iets op stapel staat. Dat de Nieuwe Kerk op de Dam momenteel wordt opgeknapt, wijst daar ook op. Misschien wil de familie dat hij zich komende koninginnedag verlooft, als zijn opa en oma hun zestigjarige huwelijk vieren. Dan wordt het helemaal een knalfeest.
Maar misschien twijfelt hij nog. Alex lijkt zo,n gezellig type te zijn: met de jongens lekker bier zuipen met een peuk erbij enzo, maar vergis je niet. Hij is behoorlijk conservatief. Toen hij in een tv-interview zijn dubbele bedkamer liet zien, zei hij dat het samenwonen met zijn aanstaande pas kon plaatsvinden ná zijn huwelijk. Dat is natuurlijk suggestief voor seks; wellicht is de prins van oranje dus nog maagd. En is hij alleen een beetje bang.
Hoewel, hij is natuurlijk gewoon een jonge knul van vlees en bloed. of misschien geilt Alex alleen niet zo op meisjes. Doet hij het liever met jongens. Stelje voor: dan zou hij een knappe Noorse ridder kunnen trouwen en wat Koreaantjes kunnen adopteren als prinsjes en prinsesjes… dat zou pas geweldig zijn voor de emancipatieI Maar ja, hoe vertel je zoiets aan je volk. Miscchien is Beatrix dáárom wel tegen het homohuwelijk…‘