Ook in dit dertigste jaar zijn alle ingrediënten van Vredenburg’s Nacht van de Poëzie weer aanwezig: meer dan twintig van de meest vooraanstaande dichters van dit moment, de twee wakende presentatoren Ingmar Heytze en Jeroen van Merwijk, een Nachtbundel, de boekverkopers, entr'actes van internationale allure en een levendige georganiseerde SLAM NIGHT door het Poëziecircus. De Nacht wil zoals ieder jaar de huidige staat van het dichterslandschap weerspiegelen en de line up van twintig dichters bestaat dan ook uit gevestigde namen en aanstormend talent.

Poetry slam gratis toegankelijk
Vorig jaar werd de SLAM NIGHT als nieuw onderdeel van De Nacht geïntroduceerd. Deze poetry slam in De Blauwe Zaal - met maar liefst 24 dichters - wordt georganiseerd door het Poëziecircus. De twee finalisten gaan door naar de grote zaal van de schouwburg om daar het publiek te laten bepalen wie de winnaar is. De SLAM NIGHT is gratis toegankelijk, ook voor mensen die geen entreebewijs hebben voor De Nacht.

Deelnemers SLAM NIGHT
Najiba Abdellaoui, Sven Ariaans, ACG Vianen, Nanne Nauta, Jolies Heij, Josse Kok, Nienke Esther Grooten, Marein Baas, Sander Koolwijk, Daniël Vis, Martijn den Bakker, Daan Doesborgh, Hanneke van Eijken, Jeroen Naaktgeboren, Kira Wuck, Jürgen Smit, Wibo Kosters, Peter M. van der Linden, Anne Broeksma, Simon Mulder o.v., Peter Knipmeijer, Sander Meij.

Meer weten? Klik op http://www.vredenburg.nl/NvdP/
Klik hier voor de agendapagina van de Nacht van de Poëzie.

(Persbericht)