471 …fritz…

Om mij heen kijkend dacht ik: ‘Waarom betaal ik die rekening eigenlijk? Met die vage dichter heb ik nooit werkelijk iets te maken gehad. Met de kromme krijtlijnen producerende schilder ben ik van te voren al uitgepraat en nu kost het mij f22,50 aan spijs en net zoveel aan drank!’

Even later hing ik aan een gepolitoerde balustrade en vroeg mij af hoe ik ooit nog een pijnlijk einde van mijzelf kon voorkomen. Zo zitten mijn nachten in elkaar.
Om zestien eieren uit Minsk te maken heb je er tien nodig. En dille natuurlijk, bij het horen van alleen al het woord dille krijg ik de smaak van Minsk in mijn mond.
In Berlijn woonde een oude drukker die F. Cynamon heette. Fritz drukte het Handbuch des Berliner Hotel-Gastes. Lang geleden. Hoe lang? Wanneer ik een enkele advertentie eruit reproduceer, weet je dat meteen.
Amorsale Elegantes Ball-Etablissement, 1. Ranges 22 Besselstrasse 22. Reunion: Montag, Mittwoch, Freitag, Sonnabend. Pikante Ballet-Auffuhrungen. Het eten van eieren uit Minsk kwam toen pas kijken.
Men koke 10 eieren. Snijde ze over de langste zijde doormidden en verwijdere al het geel. Doe dat geel in een kom met tevens het (op z'n Minsks) klein gehakte wit van 2 der eieren. Voeg hierbij een klont roomboter, twee eetlepels mayonaise en drie eetlepels slagroom. Veel kleingehakte dille en minder kleingehakt plat peterselieblad. Kwart theelepel grove zwarte peper. Malen oder mixen.
Wanneer u het goed heeft gedaan, zijn er zestien halve lege eieren overgebleven. Die dienen gevuld met het Minskse mengsel. Eieren bestrooien met half gemalen Gruyere / half broodkruim. Op elk half ei twee kruiselings gedrapeerde ansjovisfilets. Tien minuten in de hete oven, opeten en dan zo snel mogelijk met Fritz de paden op naar de Amorsale.