Onder het motto ‘Geluk’ geven de deelnemende instellingen en podia tijdens de Boekennacht invulling aan onderwerpen als de onmogelijkheid van het geluk - of van het ongeluk. Het geluk in de poëzie, het geluk in de liefde, alle verschillende aspecten van het (on)geluk komen deze avond langs! Zo komt het thema terug in de aantrekkingskracht van literatuur die het ongeluk beschrijft, maar ook in het beroep van gelukszoeker als ontdekkingsreiziger of archeoloog. Tevens zullen verschillende literaire tijdschriften hun invulling aan het thema geven, en zal er zelfs een live tijdschrift gepresenteerd worden.

Stadsdichter Menno Wigman opent de Amsterdamse Boekennacht met zijn geluksgedicht ‘Promesse de bonheur’. Tijdens de opening krijgen de eerste 100 bezoekers een poëzieposter ter herinnering cadeau. Aanvang 19:30 bij het Lieverdje op het Spui.

Vanaf 20.00 uur beginnen de buitenprogramma’s en de programmering in alle locaties. Deze bevinden zich op loopafstand van het Spui, van Singel tot Oude Turfmarkt met het podium bij het beeld van het Lieverdje als bruisend literair middelpunt. Toegang gratis!

Bekijk hieronder het programma of zie de website van de Boekennacht voor meer informatie