Onder andere Judith Hermann (Duitsland), Anatoli Gavrilov (Rusland) en Petina Gappah (Zwitserland/Zimbabwe) brengen samen met Nederlandse auteurs als Ton Rozeman, D. Hooijer en Aaf Brandt Cortius een prachtig overzicht van de stand van het Europese korte verhaal.

Hotel van Hassel is het eerste groots opgezette en meerdaagse evenement over het korte verhaal in Nederland. Het beoogt een groter publiek kennis te laten maken met het hedendaagse korte verhaal. Nieuwe, in Nederland nog niet altijd bekende stemmen krijgen het woord. Buitenlandse auteurs lezen in eigen taal, uit hun werk rijzen nieuwe beelden van Europa op.
Bekende auteurs als Aaf Brandt Cortius , Manon Uphoff , Thomas Verbogt en Tommy Wieringa spreken over hun lievelingskorteverhalenschrijvers. VPRO radioprogramma De avonden zendt live uit en Tirade publiceert verhalen van de festivalauteurs plus nieuw werk dat speciaal voor dit weekend wordt geschreven door onder andere Jan van Mersbergen , Elke Geurts en Maartje Wortel. De debuutbundel Vogels die vlees eten van Thijs de Boer wordt gepresenteerd en het nieuwe tijdschrift KortVerhaal stelt een speciaal zondagmiddagprogramma samen.

Drie dagen lang krijgen de gasten van Hotel Van Hassel in de foyer, het café en alle zalen van De Balie een gevarieerd programma opgediend. Korte verhalen, korte films, muziek en debat, van ontbijt tot na middernacht.

Ga voor meer informatie naar de website van De Balie