Menig dictator in de Arabische wereld en Noord-Afrika voelt het water aan de lippen staan door de aanhoudende protesten. Van Marokko tot Bahrein heeft het volk zijn onvrede over onderdrukking, corruptie en werkeloosheid geuit. De gevolgen van deze omwenteling zijn nog niet te overzien, maar dat de regio er nooit meer hetzelfde uit zal zien, als voor de Tunesische revolutie, moge duidelijk zijn. Echter, wat betekent dit voor Europa? ** **

Wat betekent een “democratische” Arabische wereld voor de Europese politiek en haar beleid? In hoeverre is Europa gebaat bij een geëmancipeerde Arabische bevolking? En hoe worden Europese, Arabische- en Moslim- gemeenschappen beïnvloed door de Arabische revoluties voor democratisering? Houden zij het, in een steeds meer naar binnengekeerd Europa, voor gezien en keren ze terug naar het land van hun voorvaderen?

Met: Rouba Al Fattal (Canadees-Syrische academicus), Atef Hamdy (migratie- en extremisme-expert verbonden aan Clingendael), Alexander Weissink (schrijver, journalist), Nadia Bouras (overleg orgaan Marokkanen) Halim el Madkouri (Forum) El Yamine Soum (Frans-Algerijnse socioloog).

I.s.m. Humanity in Action

Kaarten (€ 10) bestelt u via de website van De Balie