Sindsdien volgden vele denkers hem in zijn analyse. We ontmoeten elkaar niet alleen steeds minder in de openbare ruimte, maar ook delen we steeds minder de openbare tijd. NAi-directeur Ole Bouman stelt zich in deze lezing de vraag: hoe kan de tijd weer publiek worden? Hoe kan de architectuur hier aan bijdragen? Kan de orde van ruimte, materie en vorm, tijd maken? Gideon Boie van onderzoeksbureau BAVO geeft na afloop van de lezing een korte reactie en gaat in gesprek met Ole Bouman.

Deze avond maakt deel uit van een serie lezingen, debatten en presentaties waarin het thema tijd in relatie tot architectuur wordt onderzocht. Tijd is één van de thema’s van de innovatie-agenda Architectuur als Noodzaak van het NAi.

Ole Bouman
Ole Bouman is directeur van het NAi. Voor zijn aanstelling bij het NAi was hij werkzaam als hoofdredacteur van het tijdschrift Volume en directeur van de stichting Archis. Bouman is tevens actief als auteur, curator en docent. Tot zijn publicaties horen onder meer het encyclopedische manifest ‘The Invisible in Architecture’ (2004) en ‘De Strijd om Tijd’ (2003). Tentoonstellingen maakte hij onder andere voor Manifesta 3 en Museum Boijmans van Beuningen. Ole Bouman doceerde aan het Massachusettes Institute of Technology in Cambridge MA en geeft regelmatig lezingen aan internationaal gerenommeerde universiteiten en culturele instellingen.

Gideon Boie
Architect en filosoof Gideon Boie is een van de oprichters van BAVO, een onafhankelijk onderzoeksbureau met expertise in de sociale en economische dimensie van kunst, architectuur en planning. BAVO is tegelijk actief op vlak van culturele bemiddeling. Het bureau wordt geleid door architect-filosofen Gideon Boie en Matthias Pauwels en is gevestigd in Rotterdam, Brussel en Pretoria. Recent publiceerde BAVO ‘Too active to act - cultureel activisme na het einde van de geschiedenis’ bij Valiz Publishers

Waar en wanneer?

Donderdag 14 april 2011
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Voertaal: Engels
Locatie: de Dépendance, Schieblock (Schiekade 189, Rotterdam)
Toegang: € 5,- / € 3,- voor studenten en Vrienden van het NAi.
NB. Bij de kassa kan alleen contant worden betaald.
Inschrijven via www.nai.nl/inschrijven

(Persbericht)