De focus tijdens dit debat ligt op dans en architectuur. Is er sprake van een trend in de danswereld om zich met de natuur bezig te houden? Waar komt dat door en gebeurde dit in het verleden ook al? Bettina Masuch, directeur van Springdance festival, maakt met ons een reis door de geschiedenis van dans om te kijken wanneer er in de dans- en performancekunst een verlangen aanwezig was om terug te keren naar de natuur.
Hoe verhoudt de architectuur zich tot de natuur? Kun je nog wel spreken van een scheiding tussen natuur en cultuur? Landschapsarchitect Eric Ellingsen zal ingaan op de vraag of het verlangen om terug te keren naar de natuur tegenwoordig ook in de architectuur een rol speelt. Hij zal aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen praktijk de relatie tussen natuur en architectuur bespreken.

Landschapsarchitect Eric Ellingsen (1972) is co-directeur van het door Olafur Eliasson opgericht Institut für Raumexperimente in Berlijn. Theaterwetenschapper Bettina Masuch (1964) is dramaturg en artistiek leider van Springdance Festival, Utrecht.
Gespreksleiding: Hans Kennepohl (1967), publicist, curator en programmamaker bij o.a. Felix Meritis, (Amsterdam) en Arminius (Rotterdam).
www.goethe.de/nederland

Zaterdag 19 maart, 14:00-17:00 / Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
toegang: gratis / aanmelding verplicht: info@amsterdam.goethe.org / voertaal: Engels