Een wedstrijd op mijn eigen plek, dus niet op de pers- of eretribune, is altijd leuk. In ons vak maken we voor de wedstrijd een praatje, haalt de buurman in de pauze hamburgers en broodjes bal en voorziet iedereen elkaar van live commentaar.


Ook bij Ajax-De Graafschap was het vak gevuld. Want al speelt Ajax slecht, mijn buren zijn er altijd. De wedstrijd begon goed. Vooral Matglas leek zich eindelijk lekker te voelen. Ook waren mijn buren erg te spreken over De Klerk, die toch weer een talent uit de o zo belangrijke eigen kweek is. De Klerk krijgt steeds meer vertrouwen en durft als een echte Ajax-verdediger op te komen. De Klerk kan op de steun van het vak rekenen. Richard Knoppert, die tegenover ex-Ajacied Robbie Turpijn stond, had geen makkelijke dag. Knoppert speelt de laatste tijd sowieso niet goed, was de conclusie van het vak. Beter kan Brien in de ploeg komen.


Die Roemeen, die Vu, is verreweg de beste aankoop. Dat joch gaat voorop in de strijd. Maar door toedoen van de scheidsrechter, volgens de F-side een hondenlul en volgens ons vak de weg kwijt, moest Vu met rood weer vroegtijdig het veld verlaten. Misschien is het een taak voor assistent Oude Riekering om Vu onnodige overtredingen af te leren. Want het is doodzonde dat die Vanlaat nu weer moet gaan spelen. Hij is vooral in het huidige tweespitsensysteem een veel mindere keuze dan Vu.


Nieuwenbrug, spelend voor de geblesseerde Freddi Vierklau, kwam er voor het eerst van het seizoen goed van af. Zijn passes op Gronkear kwamen aan. Helaas is Gronkear nog steeds niet op zijn oude niveau. Als Bakabida straks terugkomt, kan het nog moeilijk worden voor Gronkear. Bakabida heeft het in Afrika heel goed gedaan.


Onze grootste teleurstelling was dat Sjonnie Silooy op de bank zat. Sjonnie heeft zoveel betekend voor Ajax. De trainer van De Graafschap, McDonalds, had Sjonnie best kunnen laten spelen.(Alle gelijkenissen met eventueel bestaande namen berusten niet op toeval.)