Richard Witschge en Aron Winter zijn verdrietig. Verdrietig omdat ze hun carrière mooi bij hun cluppie Ajax hadden willen afsluiten. Witschge voelt zich in de maling genomen, beledigd en schandalig behandeld door de Ajax-trainer. Na twee slechte Ajax-seizoenen had hij zich willen revancheren, maar die kans heeft hij voor zijn gevoel niet gehad.

Volgens Winter kan Adriaanse niet met ervaren spelers omgaan. En die ervaren spelers zijn juist zo belangrijk. Vooral als je de jonkies moet geloven. Zo zei Youssouf Hersi dat hij iedere training wel wat van Winter leert. Hij dacht dat het team beter gepresteerd zou hebben als Witschge en Winter vaker zouden hebben gespeeld.

Witschge neemt trainer Adriaanse kwalijk dat hij wellicht zijn laatste wedstrijd bij Ajax niet eens bij de selectie zit. Hij noemde het onmenselijk, omdat hij nu waarschijnlijk niet de kans krijgt om afscheid te nemen van Ajax. Witschge heeft het hele jaar zijn mond gehouden. Maar vorige week zei hij dat Adriaanse in de stront kan zakken.

Winter hield uit respect voor de club het hele jaar zijn mond. Lang heeft hij geprobeerd Co Adriaanse te begrijpen en hem in ieder geval te respecteren. Maar de maat was vol toen hij aan de hand van zijn pak, dat niet klaar lag, moest opmaken dat hij niet bij de selectie tegen Feyenoord was. Winter was tot op het bot beledigd dat een trainer zo met hem omging.

Niet alleen Winter en Witschge zijn verdrietig. Ook fans, oud-bestuurs leden en huidige Ajax-functionarissen zijn bedroefd over de wijze waarop Adriaanse deze twee spelers heeft behandeld.

Winter en Witschge hopen zelf volgend seizoen gewoon bij Ajax te spelen. Onder Adriaanse is dit onmogelijk. En dus heeft Winter dit jaar op 4 februari zijn afscheidswedstrijd gespeeld en had Witschge zijn laatste optreden voor Ajax tegen Vitesse op donderdag 17 mei. Ze hadden zich een mooier afscheid van Ajax voorgesteld.