Arme Jaap Stam. Schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij aan de vooravond van Denemarken-Nederland niets heeft gemerkt van «iets wat zou wijzen in de richting van wat zou zijn gebeurd in het hotel van Oranje». Jaap bedoelt dat hij niets heeft gezien van de Deense stripper Kira Eggers. Ik wil best geloven dat Jaap niet tot het selecte groepje internationals behoorde dat mocht kirren met Kira.

Tegenover de getuigen à decharge Stam en Frank de Boer, die immers «geen wijf» heeft gezien, staan de beweringen van Frank van der Wall Bake, die overigens de bewuste vrijdagavond niet in het hotel was. Hij is in alle media neergezet als een intieme vriend van Louis van Gaal. Van Gaal is geprezen omdat hij zijn mond heeft gehouden over wat er zou zijn gebeurd in Kopenhagen. Nu is er een intieme vriend van Van Gaal die de orgie in Kopenhagen niet alleen bevestigt, maar ook weet dat mevrouw Eggers aanleiding was voor Van Gaal om te stoppen als bondscoach.

Merkwaardig. Maar goedgelovig als ik ben, geloof ik iedereen, dus ook de hoofdrolspeelster in het drama, Kira zelf. Dit weekeinde gaf ze uitsluitsel op haar website. Ten eerste is ze allang geen stripper meer, maar actrice in pornofilms en zeer begaan met het lot van dieren en dus het dierlijke in de man. Ze was de bewuste vrijdagavond in het Marriot-hotel in Kopenhagen, maar niet de hele tijd in het gezelschap van voetballers. En één ding weet ze zeker: ze had geen lichamelijk contact met Louis van Gaal. In haar eigen woorden klonk het mooier en herkenbaarder: «I had no physically contact with that man». De beweringen van Kira sluiten naadloos aan bij die van De Boer en zijn meest actuele nandrolonpartner in het centrum van de Nederlandse verdediging, Stam. Stam had die vrijdagavond niet alleen niets gezien, hij kan zich ook niet voorstellen dat er iets is gebeurd, schrijft hij, want «iedereen weet dat je zoiets niet doet». Ik wist dat niet, maar als Jaap het schrijft, wie ben ik dan?

O ja, Kira heeft een goddelijk lichaam, dus is ook het ontslag van Van Gaal de schuld van God?