Ajax wil een rechtsback aantrekken. Al het hele jaar is de club op zoek naar versterking voor die positie.

Drie jaar geleden speelde Mario Melchiot rechtsachter. Maar hij werd niet goed genoeg bevonden.

Ole Tobiasen kwam en ontwikkelde zich tot een van de beste verdedigers van Nederland. Tobiasen raakte geblesseerd aan zijn knie en speelde sindsdien niet meer.

In paniek werd Ferdi Vierklau voor vijftien miljoen als vervanger aangetrokken. Ook hij is sinds zijn komst bijna alleen maar geblesseerd.

Even werd teruggegrepen op Mario Melchiot. Maar hij werd op een gegeven moment het elftal uitgespeeld door zijn beste vriend Kofi Mensah. Ook Kofi Mensah werd niet goed genoeg bevonden. Beide door Ajax opgeleide spelers moesten de club verlaten.

Het vertrek van Melchiot was waarschijnlijk niet te voorkomen. Hij wilde toch naar het buitenland vertrekken en speelt nu bij het Engelse Chelsea.

Kofi Mensah wilde de nieuwe Mister Ajax worden. Nooit sprak hij zich uit over een buitenlands avontuur. Hij had maar één doel, slagen bij Ajax. Maar ook Mensah moest weg. Hij vertrok naar nac.

Na het vertrek van Mensah en Melchiot heeft Ajax blijvend problemen gehad op de rechtsachterpositie.

Aron Winter, Aron Mokoena en John Nieuwenburg deelden vorig jaar die plek. Alledrie niet naar tevredenheid omdat ze geen echte rechterverdedigers zijn.

Ondertussen speelde Michael Lamey vorig seizoen voor het tweede jaar rechtsback in het tweede elftal. Het contract van de verdediger liep af. Heel lang wilde Ajax niets over zijn toekomst zeggen. Uiteindelijk liet Ajax pas na de winterstop weten niets in hem te zien. Lamey gaf toen zijn woord aan rkc. Tot verdriet van Co Adriaanse, die Lamey als een ideale rechterverdediger ziet. Bij rkc is Lamey uitgegroeid tot een van de betere rechtsbacks van de eredivisie.

Ondertussen schippert Ajax verder. De door Adriaanse aangekochte Andre Borgdolmo is te licht bevonden. Ook Kanu voldoet niet. En bij Ferdi Vierklau is het maar de vraag hoe lang hij fit blijft. Ajax zit dus zonder goede rechtsback. Terwijl de jeugdopleiding van de Amsterdammers rkc, nac en Chelsea van een vaste waarde op die positie heeft voorzien.