Duidelijke taal, de verslaggever begeeft zich hier in het oude conflict tussen sport en commercie. Maar vervolgens haak ik af. In dezelfde Volkskrant die opkomt voor de kleine man, lees ik over Rolf Munz dat «de vijfentwintigjarige Nederlander de vierde achttien holes speelde op de par-71 baan van de Kungsangen Golfclub in het Zweedse Stockholm in 71 slagen.» Het feit dat hier iets plaatsvindt op de Kungsangen Golfclub, maakt aannemelijk dat het om golfen gaat.

De Volkskrant vervolgt: «Met een totaal van 276 (acht onder par) eindigde hij op de zesde plaats. Hij behield zijn tweede plaats met een birdie op de par-5 vijfde, maar na een bogey op zeven zakte de Eindhovenaar gestaag. Een bogey op elf werd gelukkig voor de Nederlander vrij snel gevolgd door een birdie op veertien. Na vier parren als slot besloot hij de dag dus met een 71, level par.» Duidelijk?

In het Parool van 23 augustus lees ik op de sportpagina dat «Woods de bal in de rough langs de fairway sloeg, dat de bal vervolgens langs de par-5 hole door de bunker naast de green ging, waarna de birdie van Woods op de extra hole genoeg was.» Een big geruststelling, you had er toch not aan moeten thinken dat een putbogey op elf rough was gefollowed door een callbirdie equal par-6 hole op dertien.