De Groene Live #26: Strijd om de ziel van Amerika. Kijk vanavond om 20.30 naar de live-uitzending. Meer informatie

12 oktober, Felix Meritis te Amsterdam

Battle of Ideas

Voor het jaarlijkse Battle of Ideas Festival in Londen (19 en 20 oktober) begint, zijn er in Felix Meritis drie debatten op zaterdag 12 oktober. De Groene Amsterdammer is mediapartner.

Cities and Citizens: a 21st-century dream?
De halve wereldbevolking woont in steden. Daar ontsnappen velen aan de armoede van het platteland. Maar in de stad wordt geklaagd over vervreemding en vereenzaming. Wat doet de stad met ons? Met o.m.: Diederik Boomsma (CDA, Amsterdam), Alastair Donald (Future Cities Project) en Marli Huijer (filosoof).

All change in the open city: building trust?
Honderden culturen wonen samen in de stad. Is dat echt zo? De overheid wil het wijkgevoel stimuleren. Bestaat er zoiets als een ‘open stad’? Kan vertrouwen worden opgelegd? Met o.m.: Teun Gautier (uitgever, initiator Dagvan100 Thinktank), Michael Owens (London Urban Visits), Markha Valenta (onderzoeker) en Tarik Yousif (Creative Urbans).

A battle of judgement
‘Ach, dat is ook maar een mening…’ Is zulk relativisme niet een vorm van intolerantie? Is een oordeel niet juist een uitnodiging tot een uitwisseling van gedachten? Waarom zijn we bang een moreel oordeel te vellen? Met o.m.: Angus Kennedy (Institute of Ideas), Liesbeth Levy (filosoof) en Marco Visscher (The Optimist).

De voertaal is Engels. Aanmelden via www.felix.meritis.nl.