Uitgeverij Boom heeft het genoegen u, mede namens de auteur Rob Savelberg en het Duitsland Instituut, uit te nodigen voor de presentatie van:

2009 is een bijzonder jaar voor Berlijn en Duitsland. Dit jaar viert Duitsland 60 jaar BRD, 60 jaar grondwet en 20 jaar val van de Muur.

‘Was ist deutsch?’ Journalist en correspondent Rob Savelberg schrijft in Berlijn beweegt onder meer over de erfenis van Gerhard Schröder en de strijd van domineesdochter Angela Merkel om het politieke midden. Verder gaat hij in op Duitsland als economische reus ten tijde van globalisering en wereldwijde crisis. Andere thema’s zijn de German Angst voor de armoede, de kloof tussen Ossi’s en Wessi’s, de afrekening met de generatie-1968 en de nog altijd loodzware last van het verleden.

Sinds de val van de Muur is Berlijn drastisch veranderd. De communistische DDR verdween naar de mestvaalt van de geschiedenis. Berlijn beweegt geeft een voortreffelijk beeld van het publieke debat in dat nieuwe Duitsland en zijn dynamische hoofdstad.

Dit boek verschijnt mede in het kader van 60 jaar Bondsrepubliek Duitsland op 24 mei 2009.

Rob Savelberg (1977) geeft een inleiding over ‘zijn’ Berlijn. De heer Prof. dr. Frits Boterman , hoogleraar Moderne geschiedenis van Duitsland na 1750 aan de UvA, zal reageren op Berlijn beweegt. Het eerste exemplaar overhandigt de auteur aan het Duits-Nederlandse podiumtalent Sven Ratzke.

Bekijk hier de digitale uitnodiging

Wij zijn graag op de hoogte van uw komt
Wilt u dit s.v.p. voor 25 mei 2009 laten weten aan Uitgeverij Boom, Kristel Dumoulin, k.dumoulin@uitgeverijboom.nl, 020 5200 127