Het thema is dit jaar ‘De roes’. Opnieuw belooft het een veelzijdige boekenavond te worden, met een grote openluchtboekenmarkt, literaire evenementen in de deelnemende boekhandels, antiquariaten, bibliotheken, maar ook presentaties in cafés op en rond het Amsterdamse Spui, vanaf het Koningsplein tot Oude Turfmarkt.

Onder het motto ‘De roes’ wordt ruim baan gegeven aan thema’s als het revolutionair elan, de opwinding van de massa, de trance van muziek, de roes van de overwinning, de inspiratie van de dronkenschap, en in het algemeen de benevelende kracht van de literatuur zelf. Onder de vele schrijvers, dichters en andere denkers die op 23 april zullen optreden zijn Marjan Berk, Jules Deelder, Gerrit Komrij, Kluun, Ramsey Nasr, Joost Zwagerman en vele anderen. Zie voor meer informatie boekennacht.nl.

Ramsey Nasr en Gerrit Komrij openen om 19.30 uur de Amsterdamse Boekennacht bij het beeld van het Lieverdje op het Spui.

Alle locaties bevinden zich op loopafstand van het Spui. Toegang gratis!

Programmering Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum
‘De roes van de overwinning’

Tijdens de Boekennacht laat de Athenaeum Boekhandel de bezoeker de ‘roes van de overwinning’ smaken. Diverse auteurs spreken over wat het is om in hun beroep of vakgebied een overwinning te behalen: een politieke overwinning, een sportieve zege, het winnen van literaire prijzen of van de Nobelprijs. Uiteraard zijn alle deelnemende auteurs in dit Boekennacht-programma bereid hun boeken te signeren.