Om droge voeten te blijven houden, moeten we echter blijven innoveren, met nieuwe technieken zoals het Waterplein in Rotterdam van De Urbanisten én traditionele middelen zoals de zes meter hoge terp waar boer Nol Hooijmaijers zijn veehouderij op heeft gebouwd in de Overdiepse polder.

In de multimedia-tour ‘Water’ op www.tracyinnederland.nl vlieg ik samen met watergezant Henk Ovink over Nederland in Google Earth. Typografische tekeningen van Jan Rothuizen leiden ons langs onze waterwerken terwijl ik vertel over de eeuwige, en eeuwig veranderende relatie tussen Nederlanders en het water.


Op 4 november nam Tracy Metz de oeuvreprijs De Grote Maaskantprijs in ontvangst. Naar aanleiding van deze prijs maakte ze in samenwerking met mediaproducent Submarine, podcastmakers De Kostgangers en tekenaar Jan Rothuizen, het multimediaproject ‘Tracy in Nederland’, waarin ze terug- én vooruitblikt op ontwikkelingen in het Nederlandse landschap. Hoe beleven we het water, het wonen en onze vrije tijd als je met Google Earth er overheen vliegt? Meer multimediatours en het essay zullen binnenkort verschijnen op de website van De Groene Amsterdammer.