Bringing great writing back into print

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel
vrijdag 5 februari 2010, 20:00 - 22:00 uur

Digitalisering, e-boeken, e-readers, pod-casts; wie de nieuwsberichten over het boekenvak leest, krijgt de indruk dat het conventionele boek steeds verder op de achtergrond raakt. Niets is minder waar, want ook op het traditionele boekengebied zijn revoluties aan de gang, die het boek geheel nieuwe kansen geven.

De prestigieuze Britse uitgeverij Faber and Faber geeft sinds enkele jaren een brede serie boeken uit die één ding met elkaar gemeen hebben: ze worden uitsluitend op verzoek van lezers gedrukt en gebonden. Faber Finds heet deze serie. De techniek waarvan de uitgeverij voor deze reeks gebruik maakt (‘printing on demand’ ofwel POD) maakt het mogelijk om goede boeken uit het verleden onbeperkt weer beschikbaar te maken. De serie Faber Finds is daarvan op dit moment internationaal het meest spectaculaire voorbeeld, met boeken op het terrein van fictie, non-fictie, wetenschap, poëzie, crime en jeugdboeken. Met werk van o.a. Angus Wilson, A.J.P. Taylor, John Cowper Powys, Joseph Conrad, Lionel Davidson, William Gerhardie en H.G. Wells.

De editor van de Faber Finds-serie, John Seaton, komt naar Amsterdam om over de achtergronden en toekomstperspectieven van deze vernieuwende reeks te spreken. Na afloop van zijn voordracht gaat hij in gesprek met Maarten Asscher, directeur van de Athenaeum Boekhandel, en met René van Stipriaan, mede-oprichter van de DBNL (Digitale Bibliotheek der Nederlandse Letteren). Over POD, maar ook in het algemeen over de kansen van het gedrukte boek in een digitale wereld.

Toegang tot de activiteiten in SPUI25 is gratis.
www.spui25.nl
Locatie
Spui 25-27
1012 WX Amsterdam
Bron: Organisatie SPUI25
spui25@uva.nl