Ambiance 7
Bediening 7
Eten 7
Celebrityfactor Geen flauw idee. Bodywarmers-/shoppubliek, jonge mensen na het werk, bijpratende vriendinnen die hoofdzakelijk wit dragen & zakelijke afspraken
Eindoordeel 7

Doorgaans kun je ook via de Rotterdamse Stadsschouwburg naar Café Floor lopen, maar helaas is in Rotterdam het culturele seizoen in de eerste week van juli al ten einde, en dus moet Café Floor het tot begin september doen zonder theaterpubliek. Wel kunnen bezoekers een blik werpen door de glazen wand in een troosteloze lege ruimte van de schouwburg.
Wat direct opvalt bij binnenkomst zijn de kunststof bamboe bloemdecoraties (zijn we in China? Maar waar is dan het aquarium gebleven?) en spiegels die detoneren met de verder als brasserie ingerichte ruimte. De kaart is gevarieerd en ‘spannend’, zoals dat heet. De heerlijke huiswijn is de La Grive ‘vanuit’ (sic!) Frankrijk.
Vooraf een loempia en een rilette, beide van eendenborst, omsingeld door een rabarber-gembersausje. Op het bord ligt schuin gepositioneerd over de tomaat een tandenstoker, vast voor de rilette die tussen je tanden gaat zitten, maar curieus is het wel. De loempia is knapperig en de rabarber-gembercombi benadrukt het Hollands-Frans-Oosters (fusion) tintje van dit gerecht. Het hoofdgerecht is een zeewolftorentje met verse pasta. Het torentje is onherkenbaar of ingestort? – ziet eruit als een ruïne, maar is wel erg lekker. Op het plein wordt ondertussen gebreakdancet op harde muziek. Dat geeft nog eens het echte theatergevoel in deze stitti. (KO)
Schouwburgplein 28, Rotterdam. Iedere dag vanaf 11.00 uur.