20, 21, 23 & 24 februari

Cellist Ernst Reijseger en dichteres Ester Naomi Perquin

Cellist en componist Ernst Reijseger en dichteres en columnist Ester Naomi Perquin treden op in de Roode Bioscoop.

Cellist en componist Ernst Reijseger was 7 toen hij voor het eerst een cello oppakte. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de muzikale wereld en schrijft hij o.a de muziek voor de films van Werner Herzog. Samen met dichteres Ester Naomi Perquin geeft hij een aantal verrassende shows in de Roode Bioscoop.

Veel van Ernst Reijseger’s (1954) samenwerkingsverbanden ontstijgen de genres. Spelen met improviserende ensembles, musici van Surinaamse en Antilliaanse, Zuid- en West Afrikaanse, Amerikaanse en Indiase afkomst en het geven van soloconcerten vormden het hoofdbestanddeel van zijn concertpraktijk. Componeren volgde later.

Reijseger geeft soloconcerten op 4-snarige cello en op 5-snarige cello. In 2010 ontving hij een ‘Edison Hedendaags Klassiek’ voor zijn 2e solo album ‘Tell Me Everything’ (Winter & Winter).

Ester Naomi Perquin (Utrecht, 1980) debuteerde in het voorjaar van 2007 bij Uitgeverij G.A. van Oorschot met de bundel Servetten halfstok. In 2009 verscheen haar tweede bundel Namens de ander. Haar werk werd veelvuldig bekroond. Zo ontving ze ondermeer de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Jo Peters Poëzieprijs, de Anna Blamanprijs en de J.C. Bloemprijs. Naast haar werk als dichter is zij redacteur van literair tijdschrift Tirade, columnist voor de Groene Amsterdammer en schrijft zij wekelijks radiobijdragen voor het VPRO programma De Avonden. Over een maand zal haar nieuwe bundel Celinspecties verschijnen, waarin haar vroegere werk als gevangenisbewaarder de toon zet.

Speeldata: 20, 21, 23 & 24 februari. (24 februari treedt Ernst Reijseger solo op)
Entree: € 17,50
Aanvang: 20.30 uur
Kaartverkoop: via onderstaande link

Klik hier om online kaarten te bestellen voor deze voorstelling >>