De jury over het werk van Joost de Vries: “Zijn twee boeken, Clausewitz uit 2010 en De republiek uit 2013 voegen iets nieuws toe aan de Nederlandse literatuur: bij hem geen kleine en realistische verhalen geschreven in kale taal. De boeken van Joost de Vries zijn moedige, groots opgezette puzzels vol verwijzingen naar andere boeken en tegelijk origineel en aanstekelijk reflecterend op onze werkelijkheid. Zijn werk is beschouwend en kwetsbaar, pedant en studentikoos, helder en mysterieus, maar altijd geschreven in een prikkelende en vlotte stijl.” Het Charlotte Köhler Stipendium bedraagt 7.000 euro en wordt jaarlijks toegekend aan een veelbelovend auteur in een wisselend literair genre, dit jaar is dat proza.
De jury, die werk van beginnende auteurs van de afgelopen vijf jaar beoordeelde, bestond uit René Appel, Jann Ruyters en Robbert Welagen.

De uitreiking zal in september 2013 plaatsvinden op een nader bekend te maken datum en locatie.

Het jaarlijkse Charlotte Köhler Stipendium en de driejaarlijkse Charlotte Köhler Prijs worden uitgereikt sinds 1988 op initiatief van mevrouw Charlotte Köhler. Het bestuur van de Stichting Charlotte Köhler kent de prijzen toe. Een volledige lijst met laureaten kunt u hier vinden.

(Persbericht