citybooksauteurs

Op zondagnamiddag (15:30 - 16:30) zijn Simone Lenaerts, Anna Luyten en Bernard Dewulf te gast. Op uitnodiging van deBuren trokken zij respectievelijk naar Graz, Boekarest en Oostende om deze steden te (her)ontdekken in het kader van het internationale residentieproject citybooks. Over hun ervaringen schreven ze een non-fictieverhaal waarin de stad centraal staat. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe beschrijf je de wirwar van taal, tekens en indrukken die iedere stad vormt? De drie schrijvers dragen voor uit hun verhalen en gaan met elkaar in gesprek over leven en lezen, over reizen en schrijven.

Op zaterdag om 16:30 kunt u het Mediacafé bijwonen: Nieuws dat verzin je niet. Karel van den Berg, Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer), Wouter Verschelden (De Morgen), Piet Piryns (Knack) en Lisbeth Imbo (Radio 1) werpen een blik achter de redactieschermen van weekbladen. Aansluitend om 18u wordt ook de erg ‘typerende’ documentaire DWARS over De Groene Amsterdammer vertoond.

Op zaterdag is de dagopener een gesprek met Arnon Grunberg. De Nederlandse auteur keerde juist terug van zijn citybooks residentie in het Poolse Lublin. De tekst die hij daarover schrijft, verschijnt dit voorjaar online. Tijdens Mind the Book praat hij met Rob Riemen en Ian Buruma over Riemens boek ‘De eeuwige terugkeer van het fascisme’ (2010). Op zondag zijn Geert Van Istendael en Peter Holvoet-Hanssen aanwezig op Mind the Book. Zij schreven voor deBuren respectievelijk het Radioboek Drie dichters of de duurzaamheid van de poëzie en het citybook De Missie in Oostende.

Alle info over het literaire festival op www.mindthebook.be.