Ik heb met een mevrouw gepraat die bij War Child werkt, Gitte Büch. Dat was een leuke ervaring. Ze vertelde wat War Child was en wat zij eigenlijk doen. Daar kan iedereen bij helpen. Met 1 euro per maand help je al duizend kinderen, want ieder kind heeft recht op vrijheid.

Waar staat War Child voor? Ik geef een voorbeeld. Ze vertelde over een meisje dat werd meegenomen door soldaten. Ze moest heel zwaar water tillen en voor ze koken. Op een dag is ze gevlucht en toen kwam ze War Child tegen. Het was moeilijk voor haar om met andere kinderen te spelen, want die zeiden dat zij met de soldaten meeging. Ze vertrouwden haar niet meer. Toen ging War Child haar helpen. Ze deden spelletjes met haar en de andere kinderen. Na een lange tijd vonden ze haar weer leuk en vertrouwden ze haar weer. Toen was ze niet meer alleen en kon ze weer met de anderen mee spelen. Dat is nou geweldig en daarom vind ik dat iedereen War Child moet helpen.

Dus ben jij veilig en zit jij in een huis, denk dan over de arme mensen en kinderen die dat niet hebben en elke dag bang zijn en elke dag weer gevaar lopen.

Dus help de kinderen en steun War Child.