Op 21 mei vindt in het kunstenaarsinitiatief W139 een concertprogramma plaats. In het kader van de afscheidstentoonstelling van directeur Gijs Frieling, op wiens initiatief de muren van W139 zijn beschilderd met scènes, beelden en personages uit de roman Doktor Faustus van Thomas Mann, zal in het programma Constructie & Stalwarmte de muzikale symboliek van deze roman worden uitgelicht.

Manns’ Doktor Faustus, een roman over het leven van de fictieve componist Adrian Leverkühn, vertelt via de muziekgeschiedenis het verval van de hoog Duitse negentiende eeuwse burgercultuur tot totalitaire massastaat, en is naast vele andere zaken geïnspireerd op een vadercollectief van kunstenaars, waarin met name de componist Arnold Schönberg zich op de voorgrond dringt.

Binnen de muren van de van top tot teen beschilderde ruimte W139 zal middels muziek, tekst en bespiegeling een zeldzame combinatie van muziek, literatuur en schilderkunst mogelijk zijn.

Muzikale bijdragen zullen verleend worden door de fijnzinnige bariton en Nederlandse Muziekprijs winnaar Henk Neven en raspianiste Daria van den Bercken ; het Belgische Goeyvaerts Strijktrio , specialisten op het gebied van 20e en 21e eeuwse muziek; de getalenteerde jonge Griekse pianist/componist Ermis Theodorakis, en de buitengewoon veelzijdige saxofonist/ klarinettist David Kweksilber en bassist Raoul van der Weide.
Met werken van oa Schubert, Beethoven, Schönberg en Theodorakis.

Zie voor de tentoonstelling Doktor Faustus de speciale uitgave van De Groene Amsterdammer

Constructie & Stalwarmte
Concert op locatie in Doktor Faustus tentoonstelling W139
21 mei 20.00 uur
Warmoesstraat 139 Amsterdam
www.w139.nl

Entree: 5 euro
Reserveren wordt aanbevolen: reserveringen via info@w139.nl o.v.v. Constructie & Stalwarmte

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.