De conferentie opent met een publieke lezing van Paul Lewis , journalist van The Guardian. Lewis werd vorig jaar in Groot-Brittannië uitgeroepen als Reporter of the Year en speelde een belangrijke rol in de berichtgeving rond de recente rellen in Londen.

Op donderdagavond wordt eveneens de tweede Evens Prijs voor media-educatie uitgereikt. Het congres past in Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 en wordt georganiseerd door Evens Stichting en StampMedia.

Naast Paul Lewis zijn andere belangrijke gasten onder meer Henk Blanken (voormalig redacteur van De Volkskrant), Alex Wood (o.a. Reuters en BBC), Bram Souffreau (mede-oprichter van Apache.be) en Olaf Koens (freelancejournalist, vooral vanuit voormalig Rusland).

Zaterdag is de laatste dag en is er onder meer een slotdebat over de toekomst van de journalistiek in Europa met Vlaams minister van Media Ingrid Lieten , Paul Lewis en Teun Gautier (De Groene Amsterdammer).

De conferentie steunt op vier pijlers: ‘Alomtegenwoordigheid van de media’, ‘Historische correctheid’, ‘Labels en vooroordelen’ en ‘Experimenten binnen het journalistieke veld’. Verspreid over de verschillende dagen zullen er tal van interessante workshops en debatten plaatsvinden. Surf voor meer informatie naar www.youngpress.eu. Reserveer uw gratis plaats op de openingsavond via antwerp@evensfoundation.be of bel naar 03/202 46 46.

Waar: Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen
Hoe laat: 20.00 uur
Wie: Evens Stichting en StampMedia nodigen Paul Lewis uit voor een lezing: Journalism and Digital Change; The Good News Story of the Future