‘Gezocht wordt naar samenwerking, confrontatie en conflict met ingrediënten die op eigen terrein reeds blijk hebben gegeven van zeer specifieke of gezag hebbende eigenschappen.
Zachte onderdelen van zevenslaper zijn even bruikbaar als granieten zaden van abrikoos. Tussen doelstelling en interpretatie wordt de geest van een derde macht losgelaten, eventueel de opmerkzaamheid van voorbijgangers of een andere in menselijke vorm ondergebrachte kracht.
Deze invloeden worden op hun beurt geconfronteerd met technieken die qua uitwerking een verscheiden en variabele interpretatie toelaten. Betreffende onverwachte samenkomst, vanuit verwondering nieuwe impulsen genererend, moet het alledaagse fornuis of andere benutte mogelijkheid bijzondere toverkracht geven, die zowel het inwendige als verdere raakvlakken van de gasten in vuur en vlam zet.
Door de van buiten afkomstige energie uit zo divers mogelijke bronnen te doen stromen, worden de gebruikte middelen zowel binnenstebuiten gekeerd als vakkundig opgeblazen. Een mogelijkheid die door de betreffende herkomst immers open was gelaten.
De taak van de initiatiefnemer is tevens omheen al die terloops op de kop getikte contouren, hemelsbreed uiteenlopende indrukken en diep gravende sensaties een vanzelfsprekend continuüm aan te brengen. Een spanningsboog, een verbindende visie die de dagelijkse energieverschaffing als een nieuw en zelfstandig doel in het leven doet ervaren.’
In tegenstelling tot wat de volksmond daarover beweert, wist ik het de volgende dag tot het laatste vege leesteken aan toe wel degelijk te reproduceren.