Ik wil niet dat Privé langere items over sterren en vorstentelgen bevat, besef ik. Ik wil korte stukken waarin een duidelijk geheim wordt prijsgegeven dat het geheim van mijn eigen dagelijks bestaan treffend onder woorden brengt. Poging Tot Afvallen Mislukt. Drankprobleem Bijna Onder de Knie. Angstaanvallen Tijdelijk Verholpen Door Wonderdokter. Ver zoening Leidt Tot Liefdesbaby. Maar deze week bederft Maxima mijn plezier, er is te veel over haar, ik ken Haar Problemen nog niet voldoende, er ontbreekt een kader dat ze in het juiste licht zet en mijn eigen problemen futiliseert. Ik word een beetje moedeloos van Maxima omdat zij het onbekende is. Ik verlang vurig maar vergeefs naar de problemen van Imca Marina, Willeke Alberti, Ans Markus, Bonny St. Clair, Gerard Cox en Rob de Nijs. Pas op p. 27 het eerste bericht dat een beetje in de buurt komt: Borsato-clan Ontbreekt Op Sprookjeshuwelijk Marco’s Ex.
Gelukkig is er wel het artikel ‘Beroemde Nederlanders Spelen Croquet In Drenthe’. Tal van beroem de Nederlanders hebben gehoor gegeven aan een uitnodiging voor een croquet clinic in het mooie Drentse landschap, schrijft Philip Scheltens. Heel stil kijk ik naar de foto’s, wat is het toch dat me steeds laat blijven kijken, minutenlang, ik kan niet ophouden, het is al avond besef ik ineens, zit ik dan al uren te kijken, dat moet haast wel, waar is mijn vrouw eigenlijk naartoe, ze ging weg geloof ik, waarheen precies, heb ik al gegeten, ik weet het allemaal niet meer.
Natuurlijk staat altijd hetzelfde in bladen als Privé, dat is hun geheim en mijn noodlot. Altijd hetzelfde wil ik lezen. Waarom lees ik ieder weekend alle Cultuurbijlagen van alle Kwaliteitskranten? Omdat ze altijd hetzelfde schrijven. Surrealisme Had Grote Invloed Op Schilders. Connie Palmens Nieuwe Boek Zeker Geen Tuthola Boek. Berlijn Kende Vroeger Een Bloeiend Uitgaansleven. Brahms Was Niet Gefrustreerd. Avantgarde Kunst Nog Steeds Belangrijk. Freud Had Zelf Ook Een Vader. Ik probeer de verschillen tussen Privé en de cultuurbijlagen onder ogen te zien, ik bekijk de foto’s, ik lees de stukken, ik droom langzaam van mezelf weg, het wordt nacht, de maan verlicht de daken van de stad, ik kijk naar mijn computerscherm. Ik ben op zoek naar de zeven ontbrekende verschillen.