donderdag 14 februari
Meander
Amsterdam
Mdungu (Nederland/Gambia) + Rundfunk DJ’s

Deze Nederlandse groep brengt samen met een Gambiaanse percussionist de klassieke West-Afrikaanse pop van de jaren zestig tot leven. Rijkelijk met blazers en gitaren georkestreerde dansmuziek. Dit jaar gaan ze iedere maand in Meander spelen met steeds een andere gast, ditmaal de zanger Cheikh Tijan, op 13 maart met New Cool Collective-gitarist Anton Goudsmit.

zaterdag 16 februari
Doornroosje
Nijmegen
Club ¡mm…!
Neco Novellas (Mozambique), Kareem Raïhani (Marokko), Afra Mussawisade (Iran) & Praful (Duitsland).

Binnenkort presenteert de Mozambikaanse groep hun nieuwe cd. Tijdens Club ¡mm…!, de appetizer voor de jaarlijkse Music Meeting in mei, alvast een voorproefje. Het project van de Marokkaanse dj Raïhani is ook veelbelovend, zo is de Iraanse percussionist Afra Mussawisade inmiddels een veelal onbekende, maar niet meer te missen sleutelfiguur in het Nederlandse muziekleven.

maandag 18 februari
Café wilhelmina
maliblu
Minyeshu (Ethiopië), Zoumana Diarra (Mali), Anton Goudsmit (NL), Hassie Dune (NL), Joost Kroon (NL) en Jos de Haas (NL).

Met drie leden van New Cool Collective en de meest charismatische Ethiopische zangeres van Nederland is dit project beslist een reisje naar Eindhoven waard. Spannende fusie tussen Ethiopische muziek en de vrije soul-jazz-funk-benadering van de Nederlanders.zaterdag 23 februari
Rasa
Utrecht
DJ Dolores (Brazilië), Graham B. (UK)
DJ Dolores zet de veelal onbekende traditionele muziek van Noordoost-Brazilië met behulp van zijn laptop geheel naar zijn hand. Een van de interessantste geluiden uit hedendaags Brazilië komt ter gelegenheid van zijn nieuwe cd naar Nederland. Men stelt zich hierbij DJ Shadow voor, op veldwerk in Brazilië. In Utrecht wordt de afterparty gehost door Graham B., de grondlegger van de acid jazz in Nederland en sinds enige jaren geheel verslingerd aan de Braziliaanse muziek.

zondag 24 februari
Melkweg
Amsterdam
DJ Dolores (Brazilië), DJ Paulão (Brazilië)
Zie 23 februari; in Amsterdam wordt de afterparty gehost door DJ Paulão, de connaisseur die achter de bar van Olele in de Utrechtsestraat staat, epicentrum van Brasilidade in Amsterdam.


dinsdag 4 maart
Kleine komedie
Amsterdam
Lilian Vieira’s Samba Soul
Ten slotte herneemt Zuco 103-zangeres Lilian Vieira haar project rondom de sambasoulbeweging in het Brazilië van de jaren zestig en zeventig. Het is de muziek die door de fantastische soundtrack van Fernando Meirelles’ Cidade de Deus (2002) internationaal bekend is geworden. Black power in Brasil: soul en funk met een sambabeat.