Van 5 t/m 8 juni in Haarlem, Utrecht, Breda en Amsterdam

David Mitchell op tournee door Nederland

Van 5 t/m 8 juni gaat David Mitchell op tournee door Nederland om over zijn nieuwe roman De niet verhoorde gebeden van Jacob Zoet te vertellen. Na alle interviews met de pers kan nu iedereen met hem praten over zijn Zeeuwse held Jacob de Zoet die in 1799 als boekhouder op Deshima arriveert. Dit Nederlandse eilandje was twee eeuwen het ‘kattenluikje’ - zoals Mitchell het noemt - waardoor Japan en de wereld contact hadden. Jacob de Zoet wordt verliefd op de Japanse vroedvrouw Orito, wat verboden is, en moet als boekhouder de corruptie van de VOC aantonen, wat hem geen vrienden brengt. Meegesleept door liefde en werk ziet De Zoet niet hoe hij langzaam in de val loopt.

Waar en wanneer?

Zaterdag 5 juni 14.30-17.00: Teylers Museum in Haarlem, Spaarne 16, ism Boekhandel Athenaeum Haarlem. Interview door Lidewijde Paris: ‘Hoe kwam Dokter Marinus van het Teylers Museum in het boek terecht?’. Entree: € 5, aanmelden via deze link

Zondag 6 juni 14.00: Boekhandel Selexyz Broese in Utrecht, Stadhuisbrug 5. Interview en signeren in de winkel.

Maandag 7 juni 20.00: Boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda, Ginnekenweg 269/271. Interview en signeren in de winkel.

Dinsdag 8 juni 20.00: Thomaskerk in Amsterdam, Prinses Irenestraat 36, ism Boekhandel Van Rossum. Wim Brands interviewt Mitchell over zijn boek en Deshima specialist Cynthia Vialle vertelt over de VOC en het eiland Deshima.
Ontvangst vanaf 19.00 met thee en koffie. Entree: € 5, kaarten te koop in de winkel of bestellen via van.rossum@xs4all.nl of bel 020-4707077.

Lees hier het eerste hoofdstuk