vrijdag 12 maart 2010, De Balie, slaa ism de groene amsterdammer aanvang 20.00 uur

De belangrijkste romans van de 21e eeuw

Het eerste decennium van de 21e eeuw zit erop, tijd om de balans op te maken. Wat zijn de belangrijkste romans, zowel Nederlands als internationaal, die de afgelopen tien jaar zijn verschenen?

De Groene Amsterdammer polste via een grootscheepse enquête de mening van de literaire smaakmakers van Nederland. In grote getale stroomden de antwoorden binnen van schrijvers, critici en uitgevers. De toplijst tekende zich al gauw af, maar heel wat juweeltjes verdwenen helaas ook naar lagere regionen.

Op deze literatuur à gogo-avond aandacht voor de beste, de mooiste en de belangrijkste romans en de onterecht nu-al-bijna-vergeten schrijvers. Pleitbezorgers en tegenstanders gaan met elkaar in debat en taaie vetes worden uitgevochten. Voor eens en voor altijd zal worden vastgesteld wie écht de belangrijkste Nederlandse schrijver van dit moment is. Met medewerking van: Cornald Maas (presentatie), Yra van Dijk, Maarten Doorman, Alle Lansu, Xandra Schutte, Jeroen Vullings, Bas Heijne, Elsbeth Etty, Margot Dijkgraaf, Arie Storm, Graa Boomsma, Arnold Heumakers, Marja Pruis, Joost de Vries
I.s.m. De Groene Amsterdammer.
Informatie over het programma en de deelnemers op www.slaa.nl

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam.
Reserveren: 020-5535100 (16-17 uur) of www.debalie.nl. Entree: € 10,00; € 8,00 (CJP/Pas65/Stadspas); € 5,00 (Studentenkaart).
Cornald Maas (presentatie) en anderen
I.s.m. De Groene Amsterdammer