Sommigen worden zelfs ‘spookburgers’, jongeren waar niemand meer greep op heeft. Zie ook het stuk over onzichtbare werklozen dat zij voor De Groene Amsterdammer van 9 april schreef. Uit het onderzoek voor Familie is alles blijkt dat degenen die strikt gelovig zijn het ’t beste doen.

Halid, die zijn schoolperiode bij internaat Ekmel doorbracht, gaat nu naar het hbo, terwijl zijn klasgenoot Cemal, die vooral rijk wilde worden, nu werkloos thuis zit.

Een nieuwe trend zijn de bornagain muslims, ‘calvinistische’ moslims die de schaamtecultuur hebben ingeruild voor een schuldcultuur. Wees streng voor jezelf, verzin geen smoesjes als je iets fout doet. Is dit het nieuwe geloven? Kan de rol van het geloof op die manier een positieve zijn?

Een avond met Arie Boomsma (leiding), Margalith Kleijwegt, Boris van der Ham, Ahmed Marcouch, Elma Drayer, Halim El Madkouri (Forum) en Sofyan Mbarki.

Het debat wordt georganiseerd door stadsdeel West, in samenwerking met De Groene Amsterdammer en uitgeverij Atlas Contact.

Woensdag 21 mei, 19.30 uur, Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, Amsterdam.
Toegang gratis, maar graag aanmelden bij Anass Chrifou: a.chrifou@west.amsterdam.nl