Nieuws:

Als overlevende uit het papieren tijdperk lees ik het liefst kranten en magazines die ik kan voelen en waar mijn vingertoppen zwart van worden. Ja, waar ik met pen en liniaal groene of rode strepen kan zetten onder passages die ergens over gaan, om de relevante artikelen in de avond of op een zondagnamiddag met een schaar uit te knippen. Op de sites van de Engelse kranten kom ik daarom alleen voor research, en de veelgeprezen site van The Guardian bezoek ik vooral wanneer er grote cricketwedstrijden plaatsvinden, dit vanwege de briljante verslaggeving. Uit nieuwsgierigheid en ter vermaak surf ik regelmatig naar de blogs van BBC’s politiek verslaggever Nick Robinson en van mijn NOS-collega in het Londense, Tim Overdiek. Om op de hoogte te blijven van het geploeter in de polder bekijk ik de sites van kranten die er toe doen: De Telegraaf, Het Parool en NRC Handelsblad.

Tijdschriften:
Op The Spectator heb ik een gewoon abonnement, maar op de website van dit opinieweekblad is sinds enige tijd een virtueel koffiehuis waar dagelijks op zinnige wijze commentaar wordt gegeven op politieke ontwikkelingen. Een schrale troost voor het gebrek aan rokerige, bruine cafés in Londen. De site van politiek commentator Iain Dale is eveneens een informatie-aanvulling. Een interessant webtijdschrift is
www.spiked-online.com waar kritische artikelen op staan over de hedendaagse betuttelzucht van overheidswege, alsmede de paniekzaaierij op gebieden van terrorisme, voedsel en milieu. In het verlengde daarvan hou ik als bevlogen deeltijdroker via de laatste aanvallen op de burgerlijke vrijheden in de gaten.

Wat er verder op het scherm verschijnt:
Voor langere cultuuressays en boekbesprekingen wijk ik uit naar [The London Review of Books](http:// http://www.lrb.co.uk/), terwijl ik een schuin oog hou op de ontwikkelingen binnen de levendige wereld van de flamboyante politicus, schrijver en televisiepersoonlijkheid Boris Johnson. Misschien moet ik hierbij aantekenen dat ik lid ben van zijn campagneteam. Wanneer het leed in de wereld me allemaal teveel wordt, zoek ik troost bij boeken of bekijk ik op www.youtube.com clips met een dansende Diego Maradona, een filmende Theo van Gogh en de zwoele rookmuziek van My Bloody Valentine.