Het profiel
Je bent een beginnende journalist van onder de dertig en wil graag uitgroeien tot een allround journalist, die zowel reportages, interviews, analyses als commentaren kan schrijven.

Je bent eigenzinnig en hebt schrijftalent. Je bent een lezer en hebt een grote maatschappelijke belangstelling. Je hebt affiniteit met De Groene Amsterdammer. Wij vragen nadrukkelijk aan journalisten met een biculturele achtergrond om te reageren.

De baan
Je krijgt een jaar lang een betaalde aanstelling om het vak te leren. Wij bieden, behalve intensieve begeleiding, een stimulerende werkomgeving op onze redactie in hartje Amsterdam, waar nieuwsgierigheid, toewijding en een open uitwisseling van ideeën voorop staat. Als Martin van Amerongen-fellow krijg je de kans om in nauwe samenwerking met een team van ervaren redacteuren je verder te bekwamen in de geschreven journalistiek.

Interesse?
Voor meer informatie over het fellowship kun je contact opnemen met hoofdredacteur Xandra Schutte op telefoonnummer: 020 5245524. Graag ontvangen wij je motivatiebrief, cv en een aantal stukken (als PDF) die je hebt geschreven voor dinsdag 1 december a.s. gericht aan De Groene Amsterdammer, t.a.v. Eva Weller, Postbus 353, 1000 AJ Amsterdam, of per mail op groene@groene.nl, in beide gevallen onder vermelding van: Martin van Amerongen-fellowship.