De Groene Live #26: Strijd om de ziel van Amerika. Kijk woensdag om 20.30 naar de live-uitzending. Meer informatie

Laatste kans: Martin van Amerongen-fellowship

De Groene Amsterdammer zoekt junior-redacteuren binnenland

In het kader van het Martin van Amerongen-fellowship heeft De Groene Amsterdammer vanaf 1 september én 1 januari plaats voor een junior-redacteur binnenland (voltijds).

Het profiel

Je bent een beginnende journalist van onder de dertig en wil graag uitgroeien tot een allround journalist, die zowel reportages, interviews, analyses als commentaren kan schrijven.

Je bent eigenzinnig en hebt schrijftalent. Je bent een lezer en hebt een grote maatschappelijke belangstelling. Je hebt affiniteit met De Groene Amsterdammer. Wij vragen nadrukkelijk aan journalisten met een biculturele achtergrond om te reageren.

De baan

Je krijgt een jaar lang een betaalde aanstelling om het vak te leren. Wij bieden, behalve intensieve begeleiding, een stimulerende werkomgeving op onze redactie in hartje Amsterdam, waar nieuwsgierigheid, toewijding en een open uitwisseling van ideeën voorop staat. Als Martin van Amerongen-fellow krijg je de kans om in nauwe samenwerking met een team van ervaren redacteuren je verder te bekwamen in de geschreven journalistiek.

Interesse?

Voor meer informatie over het fellowship kun je contact opnemen met hoofdredacteur Xandra Schutte op telefoonnummer: 020 5245524. Graag ontvangen wij je motivatiebrief, cv en een aantal stukken (als PDF) dat je hebt geschreven voor maandag 3 juni a.s. gericht aan De Groene Amsterdammer, t.a.v. Eva Weller, Postbus 353, 1000 AJ Amsterdam, of per mail op groene@groene.nl, in beide gevallen onder vermelding van: Martin van Amerongen-fellowship.


Zie ook: Kandidaten gezocht voor de Investico masterclass onderzoeksjournalistiek. Meld je aan via web@platform-investico.nl.