In het kader van het Martin van Amerongen-fellowship heeft De Groene Amsterdammer vanaf 1 april 2022 plaats voor twee junior binnenlandredacteuren (voltijds)

Het profiel

Je bent een beginnende journalist van onder de dertig en wil graag uitgroeien tot een allround journalist, die zowel achtergrondverhalen, reportages, interviews, analyses als commentaren kan schrijven.

Je bent eigenzinnig en hebt schrijftalent. Je bent een lezer, hebt een grote maatschappelijke belangstelling en hebt affiniteit met De Groene Amsterdammer. We vragen nadrukkelijk aan journalisten met een bi-culturele achtergrond om te reageren.

De baan

Je krijgt een jaar lang een aanstelling om het vak te leren. Wij bieden, behalve intensieve begeleiding, een stimulerende werkomgeving, op onze redactie in hartje Amsterdam, waar nieuwsgierigheid, toewijding en een open uitwisseling van ideeën voorop staat. Als Martin van Amerongen-fellow krijg je de kans om in nauwe samenwerking met een team van ervaren redacteuren je verder te bekwamen in de geschreven journalistiek.

Interesse?

Voor meer informatie over het fellowship kun je contact opnemen met hoofdredacteur Xandra Schutte op telefoonnummer 020 5245524. Graag ontvangen we je CV, motivatiebrief en een aantal stukken dat je hebt geschreven (als PDF) voor maandag 10 januari a.s., gericht aan De Groene Amsterdammer, t.a.v. Eva Weller, Postbus 353, 1000 AJ Amsterdam, of per mail naar groene@groene.nl, in beide gevallen onder vermelding van Martin van Amerongen-fellowship.