Het profiel

Je bent een beginnende journalist van onder de dertig en wil graag uitgroeien tot een allroundjournalist, die zowel reportages, interviews en analyses als commentaren kan schrijven. Je bent eigenzinnig en hebt schrijftalent. Je bent een lezer en hebt een grote maatschappelijke belangstelling. Je hebt affiniteit met De Groene Amsterdammer. Wij vragen nadrukkelijk aan journalisten met een biculturele achtergrond om te reageren.

De baan

Je krijgt een jaar lang een betaalde aanstelling om het vak te leren. Wij bieden, behalve intensieve begeleiding, een stimulerende werkomgeving op onze redactie in hartje Amsterdam, waar nieuwsgierigheid, toewijding en een open uitwisseling van ideeën vooropstaat. Als Martin van Amerongen-fellow krijg je de kans om in nauwe samenwerking met een team van ervaren redacteuren je verder te bekwamen in de geschreven journalistiek.

Interesse?

Voor meer informatie over het fellowship kun je contact opnemen met hoofdredacteur Xandra Schutte op telefoonnummer: 020 524 55 24. Graag ontvangen wij je motivatiebrief, cv en een aantal stukken van jouw hand vóór maandag 30 mei a.s. gericht aan De Groene Amsterdammer, t.a.v. Fiep van Bodegom, Postbus 353, 1000 AJ Amsterdam, of per mail op groene@groene.nl, in beide gevallen onder vermelding van: Martin van Amerongen-fellowship.