Win hier de laatste kaarten

Programma

  • Ask the Sexpert, Vaishali Sinha, 2017
  • A World Not Ours, Mahdi Fleifel, 2012
  • The Dread, Pablo Asparo & Martin Benchimol, 2017
  • The Judge, Erika Cohn, 2017
  • The Distant Barking of Dogs, Simon Lereng Wilmont, 2017
  • Golden Dawn Girls, Håvard Bustnes, 2017

Ask the Sexpert

Seks is een taboeonderwerp in India. Toch is het seksadvies dat de 93-jarige columnist Dr. Watsa geeft in een landelijk dagblad ongekend populair. Zijn non-moralistische en humorvolle aanpak moedigt vele Indiërs aan om in de pen te klimmen en advies te vragen over fundamentele seksuele zaken.

A World Not Ours

A World Not Ours is een intiem en humoristisch portret van drie generaties vluchtelingen in Ein el-Helweh, een kamp in Zuid-Libanon – een studie over vriendschap, familie en verbondenheid op basis van persoonlijke opnamen, familiearchieven en historische beelden.

The Dread

In een verlaten oord diep in Argentinië, waar zelfgemaakte remedies traditionele medicijnen vervangen, biedt een boerenknecht soelaas. Met de ‘magische krachten’ van zijn edele delen weet de 65-jarige Jorge de ‘dread’ te genezen – een zeldzame ziekte die de genitale zones zou treffen. Terwijl niemand toegeeft van Jorge’s seksuele diensten gebruik te maken, dient de ‘dread’ als excuus voor eenieder die zijn homoseksualiteit wil uiten, wil ontsnappen uit de huwelijkse sleur of zijn fantasieën werkelijkheid wil laten worden.

The Judge

Kholoud Faqih is de eerste vrouwelijke shariarechter in het Midden-Oosten. The Judge volgt haar strijd voor vrouwenrechten, belicht enkele universele conflicten in het huiselijk leven van Palestina – over kindervoogdij, scheidingen en mishandeling – en biedt een zeldzame inkijk in het leven van vrouwen onder shariawetgeving.

The Distant Barking of Dogs

Het uitbreken van de oorlog in Oost-Oekraïne zet het leven van de tien jaar oude Oleg op de kop. The Distant Barking of Dogs volgt hem een jaar lang – en getuigt van de ontwrichtende werking van de oorlog op een jong mensenleven.

Golden Dawn Girls

Als haar vader achter de tralies verdwijnt neemt de 26-jarige Griekse Ourania het leiderschap van zijn controversiële, neonazistische partij Gouden Dageraad over. Met twee andere vrouwen moet zij de positie als vierde grootste partij in het parlement zien te behouden.