Programma

  • Born in the USSR: 21Up, Sergei Miroshnichenko, 2005
  • The Silence of Others, Robert Bahar, Almudena Carracedo, 2018
  • Putin’s Witnesses, Vitaly Mansky, 2018
  • The Miracle of the Little Prince, Marjoleine Boonstra, 2018
  • Heartbound, Janus Metz, Sine Plambech, 2018
  • The Trial of Ratko Mladić, Henry Singer, Rob Miller, 2018

Uitverkocht


Born in the USSR: 21Up

Tegen de achtergrond van politieke, maatschappelijke en economische veranderingen en volgens het format van Michael Apteds 7 Up Series laten in de Sovjet-Unie geboren jongvolwassenen een even nostalgisch als hoopvol licht schijnen op hun dromen en levenswandel. Net als in de archiefopnames van hun jongere zelf, zijn de inmiddels 21-jarige protagonisten goudeerlijk.


The Silence of Others

Door een Spaanse amnestiewet bleven de ‘politieke’ daden van medewerkers van het Franco-bewind tot nu toe onbestraft. Ondertussen liggen zo'n honderdduizend lichamen in massagraven, weten tienduizenden gestolen kinderen niet wie hun ouders zijn en riskeren slachtoffers dat ze hun folteraars op straat tegenkomen. Een rechtszaak in Argentinië moet daar verandering in brengen.


Putin’s Witnesses

Op oudejaarsavond 1999 droeg de eerste president van de Russische Federatie Boris Jeltsin onverwacht het bewind over aan zijn zelfgekozen opvolger, Vladimir Poetin. Puttend uit zijn eigen filmarchief geeft Vitaly Mansky een fascinerend verslag van het eerste regeringsjaar van de politicus die met tirannieke middelen nu al bijna twee decennia vasthoudt aan de macht.


The Miracle of the Little Prince

Le Petit Prince is een van de meest vertaalde literaire werken ter wereld. Marjoleine Boonstra bezoekt de vertalers die dit meesterwerk hebben omgezet in het Tibetaans, Amazigh, Sámi of Náhuatl – stuk voor stuk bedreigde talen. In een mooie, kalme cinematografie toont de film de troostende en bevrijdende kracht van de verbeelding.


Heartbound

De Thais-Deense Sommai woont al 25 jaar in Denemarken en helpt andere Thaise vrouwen bij hun integratie in Denemarken. Gedurende tien jaar volgen we haar leven en dat van haar familieleden en vriendinnen in Denemarken en Thailand. Levens die worden bepaald door verschillen tussen arm en rijk, culturele verschillen, verwachtingen, teleurstellingen en heimwee.


The Trial of Ratko Mladić

Servisch legerleider Ratko Mladić staat in 2012 terecht voor massamoorden in de Bosnië-oorlog. Gesprekken met aanklagers en getuigen én Mladić’ advocaten en familieleden illustreren de voortdurende verdeeldheid in voormalig Joegoslavië, maar ook de onzekerheid over het nut van een internationaal tribunaal. De bekende, schokkende oorlogsbeelden maken opnieuw diepe indruk.


Uitverkocht