De Groene zoekt een redactiechef

Het oudste opinieweekblad van Nederland, onafhankelijk sinds 1877, en sindsdien baken van vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur, zoekt een redactiechef.

De functie

De redactiechef coördineert de productie van De Groene Amsterdammer. In nauw overleg met de hoofdredacteur draagt hij/zij zorg voor een soepele kopijstroom en bewaakt hij/zij de deadlines. De redactiechef beoordeelt binnenkomende kopij en begeleidt de auteurs ervan. De redactiechef redigeert ook zelf teksten en houdt nauwlettend de presentatie van het blad (koppen, intro’s, randtekst, beeld) in de gaten.

Het profiel

De man/vrouw die wij zoeken heeft ruime organisatorische en journalistieke ervaring en bezit sterke sociale vaardigheden. Hij/zij heeft een brede maatschappelijke en culturele ontwikkeling, journalistiek gevoel en een uitstekend oog voor de kwaliteit van teksten. Hij/zij heeft een uitmuntende taalbeheersing, heeft een visie op de presentatie van journalistieke teksten en is inventief in het maken van koppen en intro’s bij artikelen. De redactiechef is bekend met en heeft affiniteit met De Groene Amsterdammer.

Interesse?

Wij bieden een inspirerende baan en een betrokken werkomgeving. Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Xandra Schutte op telefoonnummer: 020 5245524

Graag ontvangen wij uw brief voor 3 september a.s. gericht aan De Groene Amsterdammer, t.a.v. Trinette Koomen, Postbus 353, 1000 AJ Amsterdam, of per mail, groene@groene.nl, in beide gevallen onder vermelding van: sollicitatie.