24 oktober 20.00 uur , De Balie te amsterdam

De Heimat van de euro?

Wat is de toekomst van de euro? De rol van Duitsland in dit debat is cruciaal, maar vaak onderbelicht. Hoe gaan onze oosterburen om met dit monetair probleem, hoe heeft dit invloed op Nederland en hoe belangrijk is Duitsland voor het voortbestaan van de euro?

De Balie gaat samen met het Goethe Instituut dieper op deze kwestie in en organiseert maandag 24 oktober een debat over de Europese munteenheid in Nederland en Duitsland.
‘Onze’ euro staat centraal in een door Britta Böhler gemodereerd gesprek met Uwe Jean Heuser en Ewald Engelen. Welke concepten bepalen de financiële politieke koers van Nederland en onze oosterburen? Welke belangen hebben de verschillende EU-leden? Hoe reageren banken en politici op zorgen en angsten van de bevolking?

Met o.a. Uwe Jean Heuser (hoofdredacteur Economie Die Zeit, prominent op het gebied van Europees monetair beleid), Ewald Engelen (professor Financiële Geografie aan de UvA en columnist Groene Amsterdammer en Follow the Money), en moderator Britta Böhler (2007 tot 2011 vice-fractievoorzitter GroenLinks Eerste Kamer).

TICKETS
Voertaal: Engels