Bij de Oscaruitreikingen van vorige week sprak gastheer Jon Stewart over de film Away from Her, waarvoor Julie Christie genomineerd was voor een Oscar: ‘Julie Christie speelt een dementerende vrouw die zich niet kan herinneren wie haar man is. Hillary Clinton noemt het de feelgood-movie van het jaar.’

Een hard gelach, want hoewel Bill Clinton als president zeldzaam populair was, lijkt hij in Hillary’s campagne niet in haar voordeel te werken. Op bijeenkomsten steelt Bill de show en lijkt Hillary de B-keuze van de voormalig Clinton-fans. Hij is een constante herinnering aan hoe gemakkelijk en populair hij was bij het volk, en hoe afstandelijk Hillary is.


Moest acteur Jack Nicholson lachen om de grap van Jon Stewart? Dit weekend kwam hij met zijn eigen reclamefilmpje waarin hij zijn steun uitspreekt voor Hillary. Het is een montage waarin Jack fragmenten van zijn bekende personages toont om de boodschap duidelijk te maken. Maar is dit nu de beste keuze? Even nagaan: eerst komt Nicholson als de sociopathische moordenaar The Joker (uit Batman) in beeld; daarna is hij Jack Torrence (uit The Shining), een alcoholistische schrijver die zijn gezin probeert te vermoorden; dan is hij kolonel Jessup (uit A Few Good Men), een fascistische militair gelegerd in Guantánamo, die staat voor alles wat fout is aan het Amerikaanse leger; dan is hij de louche, onbetrouwbare privé-detective Jake uit Chinatown.

Uiteindelijk komt Jack zelf in beeld om te zeggen dat hij Hillary steunt. Zijn haar staat omhoog, hij draagt binnenshuis een zonnebril. Het filmpje sluit af met een opmerking als kolonel Jessup: ‘Er is niets meer sexy, geloof me heren, dan ’s ochtends moeten salueren naar een vrouw.’ Is dit de steun waar Hillary naar op zoek is? Morgen (dinsdag) weten we meer.