U mag niet weggaan, u bent immers gearresteerd. Het is een uitgemaakte zaak. U bent een kraker, u bent een voetbalsupporter, u bent een etnische dinges. Er zijn hier wedstrijden in de buurt, belangrijke vergaderingen, winkels. En u loopt hier rond. U bent verdacht. U draagt wapens, u heeft een pamflet waarin staat dat Willem-Alexander niet deugt, u bent tegen de Europese Unie. Dadelijk gaat u nog een steen tegen het gezag gooien. Of een geluid maken. We zijn er zo achter. Dat kan allemaal niet meer. Hier gelden maatregelen! De mensen voelen zich onveilig, in deze buurt. Daardoor voelen politici zich onzeker. Ze kunnen het niet uitleggen, al die toestanden. Arm, rijk, euro, de NS, het is een gedoe. En dus vragen ze de politie daar wat aan te doen, aan die onveiligheid.

Wij gaan u dus nu fouilleren om te zien hoeveel pistolen en slechte plannen u op zak heeft. Kunt u even bukken? Dank u wel. We hoeven u niet te verdenken, we hoeven u niet af te luisteren, niet te schaduwen. We hebben geen verdenking, u bent een verdenking. Want we kunnen niet vaststellen dat u onschuldig bent. U ziet eruit als een Antilliaan, dus u handelt in drugs. U hebt raar haar, dus we zien dat u een autonoom bent. U bent zwart, komt u nou maar uit die auto, dan zullen we zien wat uw misdrijven zijn. Het veroorzaakt steevast last. Altijd tegen waar de regering voor is. Logisch dat de politiek dat zat wordt. Dus we nemen u mee. Preventief, op last van de burgemeester. Het is mooi werk, hoor. Veel mensen zijn schuldig tegenwoordig. Onze overheid wordt door die schuld aangetrokken.

Nee, luistert u nog maar even. De minister vindt het goed. Hij zegt dat hij er moeite mee heeft. Maar er zijn straks verkiezingen, dus hij kiest zijn woorden met zorg. Gelooft u dat maar niet. En het is nu eenmaal zo dat de openbare orde gehandhaafd moet. Als iedereen maar doet wat hij wil, is het einde zoek. Dat snapt u. Bovendien, de koningin houdt ook niet van wetsovertreders. Daar komen rare dingen van. Algemeen kiesrecht of abortus of euthanasie of cao’s. Mensen die zich niet aan de regels houden, brengen onrust. Daar treden wij tegen op, en dan wordt iedereen weer kalm.

We gaan u nu bestuurlijk ophouden in een container. Zo heet dat. Jazeker, dat mag. Het duurt maar een paar dagen. U kunt wel zeggen dat u niets gedaan heeft, maar u loopt hier zomaar met een kaal hoofd. Supporter kortom. En morgen speelt Ajax. Dat wordt dus zitten. U hoeft geen advocaat te bellen want u draagt rare schoenen, en binnenkort trouwt de kroonprins. U blijft dus binnen. Het is zo weer voorbij. De tijd vliegt, al gaat de wet sneller. God mag weten wat er gebeurt als alles zomaar over straat loopt. Iedereen heeft wel wat. Daar zijn wij voor. Wij zijn de medicijnman. De veiligheid moet gewaarborgd, die zekerheid hebben we.