Ambiance 9
Bediening 7
Eten 7
Celebrityfactor Top. Ricky Koole, Leo Blokhuis en Annet Malherbe op het terras met iemand die aan de Ha die pa-vader deed denken
Eindoordeel 7,5

The place to be voor theaterschoolstudenten, hangplek voor geslaagde maar vooral uitgerangeerde acteurs. De Smoes (koosnaampje in toneeljargon) is de vaste hang out voor iedereen die ‘iets’ met theater heeft. Het terras is het best bewaarde geheim van het Leidseplein. Tot-ie onder gaat zit je heerlijk in de zon, die verdwijnt tussen de waterfietsen en de bladeren van het Leidsebosje. Borrelhapjes zijn nog van het ouderwetse soortement: kaasblokjes, ossenworst en leverworst en een mandje brood met roomboter, die slaan we over. 
Als voorafje verse ravioli die helaas net voor-al-dente is. De sardientjes zijn prima op de huid gebakken, maar wel heel rijkelijk voorzien van een slabedje, zodat je je afvraagt of er iets te verdoezelen valt. Groenten zijn in de verste verte niet te bekennen. Perfect zijn de patatten – lekker dik en vadsig met smeuïge mayo. De saffraanrisotto met spinazie smaakt fris, wordt geserveerd zonder lepel en is wederom behoorlijk al dente. Om half negen gaat de bel en verdwijnt negentig procent van de bezetting van het inmiddels drukke terras in de zaal van Bellevue waar Julidans aan de gang is. Wat een rust!

Leidsekade 90, Amsterdam. Iedere dag vanaf 11.00 uur.